sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Jouluisia juttuja!

Ihanaa sunnuntai-iltaa :)!
Meillä paistettiin tänään jo toisen kerran joulutorttuja tänä vuonna. Aikataulusta ollaan hieman jäljessä; yleensä ensimmäiset joulutortut on jo leivottu Aleksis Kiven päivänä. Sanomattakin selvää, että jouluna ei enää maistu joulutortut :) Itse pidän eniten suoraan pakkasesta otetuista jäisistä joulutortuista. Joita dippaan kuumaan kahviin.


Jouluvaloja olen laittanut esiin keittiöön ja takkahuoneeseen:
Eilen Kodin 1:sessä näin vinon pinon joululehtiä. Joihin en vielä sortunut. Omiin vanhoihin joulukirjoihin olen kyllä jo sortunut parisen kertaa. Ihana fiilistellä jo näin etukäteen.

Pikkuhiljaa olen alkanut miettimään myös joulun ruokia. Kolme vuotta sitten kutsuimme meille hieman alle  20 läheisintä ihmistä (sukulaisia) meille joululounaalle. Viime vuonna kahviteltiin saman porukan kanssa. Tänä vuonna tekisi mieli järjestää jälleen ruokailu meillä. Jotenkin olen päätymässä kalapohjaiseen lounaaseen. Ei mitään laatikoita tai muita. Kinkku ja kalkkuna kuuluvat varmastikin kalalounaaseen, sillä osa meidän suvusta ei kalaa syö :) Mutta lisäksi siis perunoita ja salaatteja. Ja niitä kaloja. Lounas sen takia, että päivällinen venyisi myöhään. Lisäksi jokainen saisi siten illalla vetää kotona napansa täyteen kunnon jouluruokaa. Niin kuin suomalaiseen jouluun kuuluu :D

Tänä jouluna haluan rauhoittua oman perheeni kesken jouluaattoillan kotona. Oma joulunviettomme etsii vielä uomiaan; ei ole kauaa aikaan kun kävimme molempien vanhemmilla syömässä jouluaattona. Eikä siinäkään mitään vikaa ollut. Ehkä vielä joku joulu teemme senkin. Haaveissani siintää myös jouluaatto Pyhän rinteiden juurella. Sininen hetki jouluaattona on varmastikin kokemisen arvoinen ♥ 
PS. Olemme virallisesti sohvattomia :) Huomenna Kivikit ja Beståt paikoilleen, joten olkkarikuvia luvassa pian!

lauantai 30. lokakuuta 2010

Ässä hihassa...

tai ässät purkissa :)

Miehen kummitäti kyläili eilisen illan luonamme ja toi mukanaan ässäkeksejä. Kyllä veti kummitäti todellisen ässän hihastaan, sillä nämä on vain yksinkertaisesti minun lempparikeksejä.Tänään pääsimme pitkästä aikaa ulos! Pari tuntia pirteässä syyssäässä teki kyllä niin hyvää, että päätin tästä lähtien ulkoilla joka päivä. Helpommin sanottu kuin tehty. Mutta ainakin viikonloppuisin pitäisi panostaa ulkoiluun. Sikäli kun ollaan terveitä. Muutenkin tämä lauantai meni vieraillessa mm. 5 kk pikkuhurmurin luona. On ne vaan niin ihania tuossa iässä :)

Illalla hieman sisustimme, vaihdoimme keittiön ruokapöydän ylle vanhan kattovalaisimemme (siis taipuuko valaisin noin...kuulostaa hassulta ;D). Less is more! Toissa iltainen Ikean reissukin tuotti tulosta; olemme pitkään miettineet, mistä saisimme lisää tilaa viinipulloillemme ja nyt sitä saimme kahdeksan pullon verran.

Ylimmälle paikalle ylsi hääviinimme :)
Ihanaa lauantai-iltaa Tom Cruisen seurassa....tuo Coctail on vaan niin hyvä :)!

PS. Jos musta ei taas kuulu vähään aikaan mitään, niin alla oleva kuva selittää miksi. Kieli keskellä suuta, kolmen viikon aikana olen saanut aikaiseksi pari hassua riviä. Mutta kyllä tämä ehkä ensi syksyksi valmistuu :)


keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Halloween juhlat

Emme viitsineet tytöille aiemmin puhua (ja itse asiassa olimme me aikuisetkin asian jo unohtaneet) tämän iltaisista Halloween juhlista, jotka järjestettiin läheisen Hyhkyn ala-asteen juhlasalissa. Onneksi kuitenkin meidän kiputilanne oli se, että pääsimme juhlistamaan. Tytöt edustivat samoissa asuissa kuin viime vuonna. Mutta ei se menoa haitannut :) Juhlissa oli paljon ohjelmaa;narunvetoa, kasvomaalausta, onnenpyörää, arpajaisia sekä musiikista vastasi Tohtori Orff ja Herra Dahlgroze.

Astetta suloisempi noita :)
"Lilia, isi korjaa sun pääkallon kun tullaan. Lähdetään nyt!"
Ennen en muuten lähde, ennen kuin olen tämän korjannut!


Kivaa oli, molemmat tytöt näkivät päiväkotikavereita, joita ei ole vähään aikaan nähtykään :) No, toivottavasti ensi viikolla meillä ollaan päiväkotikunnossa, sillä on valokuvaus. Voi stressi, kun pitää alkaa miettiä mitä sinne pukee tytöille päälle. Vai antaako se syyn mennä lastenvaatekaupoille? ;)

Sohva-asiaa vielä tähän loppuun. Huomen aamulla loppuu tuo huuto meidän sohvasta. Jee, me ollaan pian sohvattomia!  Miehelle näytin juuri Ektorpia ja Kivikiä rinnakkain Ikean nettisivuilla. Valinta oli hyvin yksimielinen (ja -puoleinen): Kivik ehdottomasti! Just näin, juuri kun olin piirtänyt nuo Ektorpit tunnelmakuviin niin mies on ehdottomasti Kivikin puolella. No, ehkä minäkin taivun ja luovutan. Mutta se on sitten mies, joka pesee runkoverhoilukankaan lasten suklaasuukkojen jäljiltä. Ektorpin kanssa pesut hoituisivat huomattavasti helpommin. Mutta se mun täytyy myöntää, että eihän tuo Kivik-sohvakaan huono vaihtoehto ole. Päinvastoin :) 

Ollaankohan me jo viikonloppuna uusien sohvien omistajia ? Jännää!


Kivaa keskiviikkoa ja kiitos runsaslukuisista käynneistä sekä kommenteistanne! :)


tiistai 26. lokakuuta 2010

Ennen ja jälkeen kuvia meiltä kotoa :)

Moikkamoi!

Sairaus (melkein) selätetty :)

Löysin sattumalta kuvia asunnostamme (takkahuoneestamme) ennen kuin muutimme nykyiseen asuntoomme (eli alla oleva kuva on siis otettu asuntoesittelyssä). Valitettavasti kuvia ennen remonttia omilla kalusteillamme en löytänyt, joten tämä saa nyt kelvata. Ainakin tässä näkyy takka, josta en pitänyt lainkaan. Ja tummunut paneelikatto. Jota inhosin ylikaiken. Erikoisuutta tavoitteleva lattia, joka ei sopinut meidän sisustukseen ei sitten pätkääkään. Boordista puhumattakaan. Puusälekaihtimista pidin joskus muinoin, mutta ne keräsivät niin hirmuisen määrän pölyä, että saivat aika pian muuttomme jälkeen lähteä.


Seinät maalasimme ennen muuttoamme, mutta vuosi sitten tehdyssä täystuhorempassa maalautimme ne vielä uudelleen toisella sävyllä. Takkahuone siis näyttää nyt tältä:

Tuoli oikealla ja ikkunasta heijastuva lamppu ovat siis tippuneet pois sisustuksesta ajan saatossa. Tästä kuvasta näkyy hyvin se, miten valkoinen katto saa koko huoneen tuntumaan raikkaammalta.
Lasisten pariovien tilalla oli ennen tunkkainen vanha peruspeiliovi.
Kamalan värinen kuva (kiitos telkkarissa pyörineen "vihreän" ohjelman), mutta tästä näkymä takkahuoneesta pois päin.
Takkahuone siis tehtiin vuosi sitten ja se valmistui 23.12. klo 18:00. Sanomattakin selvää, että joulusiivouksen kanssa tuli hiukan hoppu :) 

Kaksi vuotta sitten juuri ennen joulua teimme keittiön. Tässä ennen-jälkeen kuvat:

Tämän jälkeen keittiöön vielä vaihdettu lattialaatta. Ks. alla olevat kuvat.
Viime kevättalvella kyllästyimme tummuneisiin eteisen ja keittiön lattialaattojen saumoihin. Lisäksi kellertävä tapetti eteisessä kaipasi muutosta. Tässä ennen ja jälkeen kuvia:

Ennen
Ennen

Lattialaataksi olisin halunnut aivan kiiltävän valkoisen 60 x 60 laatan, mutta kun menee laattakauppaan (meidän tapauksessamme hyvin varusteltu ja palveleva Vehoniemen Laatta) kahta päivää ennen remontin alkua, ei voi vaatia saavansa juuri sitä mitä haluaa ;) Mutta laatta on siis murrettu valkoinen, mutta joissain kuvissa on muuntautunut beigeksi (aikas muuten hyvä tuotekehitys tuossa...väriä vaihtava laatta, uh?)

Tuo pystypalkki kuvan keskellä sekä rappusten kaiteiden päällä olevat "laudat" olivat aiemmin pyökinväriset, mutta ne maalasin jo heti alkuvaiheessa valkoiseksi.

Joten eiköhän olisi jo aika uudelle remontille? Heh, kertokaahan se miehelleni ;) Koska meillä on ollut nyt tapana (no, kahtena vuonna ainakin...sehän on jo vakiintunut käytäntö :) elää pari kuukautta ennen joulua remontin keskellä niin miksei tänä vuonnakin? Olohuonetta saisi tulla maalaamaan, laittamaan makkarin ja olkkarin välisen seinän kondikseen (lasipariovet yms.) ja samalla lattiaan oh + mh uusi parketti. Ja mähän puolustelen tätä sillä, että meillä ei ole juurikaan tänä vuonna käytetty kotitalousvähennyksiä, joten mätkyjä ensi vuonna odotellessa ;)lauantai 23. lokakuuta 2010

Elämä on!

Pitihän se arvata, että heti kun viikonloppu tulee meillä sairastetaan! Miten tätä tuntuu olevankin nyt kaikkialla liikenteessä tätä sairastelua?  No, terveitä ollaan oltukin, mutta viimeiset pari viikkoa on kyllä ollut jos jonkinlaista krenaa. Nyt sairastusvuorossa Julia ja allekirjoittanut. Julialla vissiin se Lilian megalomaaninen kuumetauti, kun mittari huitelee 40 asteessa. Mullahan on ollut yskää ja nuhaa pari viikkoa ja ääni mennyt pariin kertaan. Eilen alkoi jo töissä tuntua siltä, että ehkä kuume taas nousee. No nousihan se ja illalla olinkin jo aivan huonona. Miten lapset kestää kuumetta niin hyvin? Mulla oli "vaan" reilu 39 ja olin aivan kaputt! Henki alkoi myös pihistä yöllä ja yskältä ei saanut nukuttua. Joten tänä aamuna sain vapaan ajan tuohon meidän lähiklinikkaan (osa Koskiklinikkaa). "Rohisee, rohisee" tuumas lääkärisetä otsa kurtussa ja totesi, että ainakin tulehdus keuhkoputkissa, mutta voi olla että on jo siinä keuhkokuumeen rajoilla. "Harmi, kun ei ole laboratorio auki". Kerran keuhkokuumeen sairastaneena tiedän, että toista kertaa en halua vastaavanlaista tautia sairastaa. "Sairaslomaa tulee sitten ainakin keskiviikkoon asti." setä totesi. Johon minä selitin, että en mä ehdi nyt sairastelemaan,että kyllä tämä tästä viikonlopun aikana. Sitten doc sanoi, että "koska et itse ymmärrä levätä niin minä laitan sinut lepäämään." Tässä vaiheessa jo pelästyin, että ei kai sairaalaan mua meinaa laittaa.

Ehei, setä määräsi mulle sellaisen ab-kuurin, että oksat pois. Tunti lääkkeen oton jälkeen olin jo yhteisymmärryksessä lääkärin kanssa siitä, että mä ehkä haluankin levätä ;) Ja uni tuli heti, kun pään tyynyn laittoi. Tämä päivä onkin siis mennyt nukkuessa. Meillä on ollut Julian kanssa maja takkahuoneen sohvalla. Sub Juniori on pyörinyt taustalla, mutta pääosin ollaan nukuttu. Ja nukuttu. Mitattu kuumetta, silitetty päätä. 

Lilia ja M ovat käyneet salilla (Lilia rakastaa olla salin leikkihuoneessa tädin kanssa ;), vaihdattamassa mun autoon talvirenkaat ja hakeneet maailman parhaat munkit:


Leppoisaa lauantai-iltaa :)!
 PS. Ja sitten M imuroi ja pyyhki pölyt. Onni on siivoushullu mies :)

perjantai 22. lokakuuta 2010

Sohvat paikoillaan...

...ainakin kuvissa :)!

Kiitos muuten vielä vinkeistä ja rohkaisuista edelliseen postaukseeni!
Laitoin viikko sitten huutikseen myyntiin meidän kulmasohvan ja yllättävän paljon se on saanutkin jo huutoja. Lisäksi yksi pariskunta on käynyt sitä jo katsomassa. Luovuimme myös hintavarauksesta, sillä vanha sohva on saatava ulos uusien tieltä :) Niin kauan kuin minä olen tätä jahkaillutkin, niin nyt olen päätökseni tehnyt (näillä näkymin ;). Sohvat tulevat olemaan ne valkoiset Ektorpit. Ollakin, että ne olisivat parin vuoden jälkeen jo ihan lintassa ja huonona (kaikkia koulussa opittuja asioita vastaan sotii tämä ajatus...anteeksi vaan opet ;) ja en edesauta lainkaan hiilijalanjäkien hidastamisessa ). Perustelen Ektorppeja muun muassa näillä:
  • hinta täydellinen
  • pestävät / vaihdettava päällyset
  • käsinojat korkeammat kuin Kivikissä, joissa ei juurikaan käsinojia -> sopivat paremmin korkeaan olohuoneeseemme
Ja tokihan ottaisin mieluummin kaksi kappaletta Valannin Syli-sohvia. Mutta ne eivät nyt sovi tämän hetkiseen budjettiimme. Joten näillä mennään tähän hätään. That's it ja asiasta saa olla eri mieltä :)

Täältä löydät aiemmat hahmotteluni olkkarista. No nyt kun olen jo hieman oppinut käyttämään enemmän Sketchupia niin sain aikaan vähän parempia kuvia. Eli näissä kuvissa tilanne on se, että sohvat ovat uudet, samoin Bestå-taso 3,6 m ikkunan alla. Näihin kuviin en ole tehnyt vielä niitä pariovia makkariimme, jotka tuolta linkin takaa olevissa kuvissa on. Sketchup on myös värien osalta aikas kökkö, joten suonette anteeksi :)


Ja tuo kolmijalkalamppuhan on luonnossa aivan erilainen, en vain saanut muokattua sitä haluamaani malliin. Bourgiesta puhumattakaan ;D

Vannoin aiemmin, että meille ei tule olkkariin enää telkkaria. Mutta hups, siellä se nyt nököttää. Ja valkoisena mieluusti, kiitos! :)


Etsi eroavaisuus ekan ja vikan kuvan välillä....joko löysit? Mattohan se! Kyllä matto saa ihmeitä aikaan; ikään kuin sitoo tuon sohvaryhmän. Ja näin jälkeenpäin ajateltuna matto ylettyy tuohon ruskeaan tuoliinkin. Mutta enpä sitä sitten sinne asti piirtänyt.

Toivotaan, että viikonlopun aikana ehdin taas lukea blogejanne...migreenikohtauksen jälkeen tietokoneruudun pitempiaikainen tuijottaminen on tuntunut pahalta.

**********************************
Edit: klikkaa kuvat isommiksi, näyttää paremmalta :)
**********************************

Ihanaa perjantaita <3!

Uusia sohvia kovasti odotellen,

torstai 21. lokakuuta 2010

Uusi tuttavuus - migreeni!

Heipskukkuu!

Olen syksyn aikana pari kertaa joutunut lähtemään töistä kesken pois kovan päänsäryn ja oksettavan olon takia. Tämän olen mieltänyt migreeniksi. Mutta en sitten vissiin ole oikein tiennyt, mikä migreeni on. Ennen eilistä.

Aamulla heräsin ja ajattelin, että vähäsen jyskyttää päässä. Varmaan niskoista johtuvaa. Silmäni auki saatuani ihmettelin vähän aikaa outoja viivoja näkökentässä, kunnnes juoksin kiireen vilkkaa jo vessanpöntölle. Ja sitten se jysähti: niin tajuton ja kova päänsärky, että en osaa pukea sitä sanoiksi. Olo, jossa tuntuu, että pään irti leikkaaminen on ainoa vaihtoehto. Niin kova herkkyys äänille, että rakkaan lapseni puhekin sai minut liki huutamaan kivusta. Ei auttanut Buranat ei Pronaxenit. Ei pystynyt nukkumaan, eikä liioin olemaan yhdessä asennossa. Jossain vaiheessa mieleeni tuli jo kaiken maailman aivoveritulpat sun muut. 

Neljän aikaan päätin vielä kokeilla Panadolia. 1000 mg vissiin auttoi, sillä pääsin ylös sängystä ennen seitsemää ikuistamaan hetkeä, kun mies kaiversi kurpitsoja tyttöjen kanssa. Ilta kului silti sumussa, ääretön väsymys vei sohvannurkkaan ja piti siellä. Pelko pääkivun voimistumisesta piti hereillä vielä alkuyönkin.

Aamulla oli vielä muisto pääkivusta jäljellä. Oikean silmän takana. Kyllä alkoi kuulkaas arvostamaan terveyttä! Vaikkei kyse onneksi ollut sen vaarallisemmasta. Mieltäni askarrutti, että mikä tämän migreenikohtauksen aiheutti enkä löytänyt muuta vaihtoehtoa kuin elämäntämän hetkinen hektisyys. Ruuhkavuodet. Kynttilän molemmista päistä polttaminen. Huonot ruokatavat. Liian vähäinen liikunta ja ulkoilu. Tulin myös tulokseen, että kaikki em. syyt ovat osin itseaiheutettua.

Jotenkin sitä aina vain ajattelee, että kyllä sitä jaksaa ja terveys kestää. Olenhan vielä nuori ;) Mutta mutta; ihmisen voimat ovatkin rajalliset. Eikä se ole "minä itse", jota pitää vain ajatella. Vaan myös niitä kahta ihanaa lasta, jotka tarvitsevat äitiänsä. 

Joten pidetäänhän huolta riittävästä liikunnasta ja levosta sekä terveellisistä elintavoista!

Kiitos, kun olette jaksaneet täällä taas käydä ja kommentoida, vaikka kommenteihin vastaamiseni on hieman kestänyt <3!

Vinkkejä migreenin ennalta ehkäisyyn ja lääkitykseen otetaan myös vastaan, kiitos :)tiistai 19. lokakuuta 2010

Trick or treat?

Ruksi seinään; lapseni pääsi tänään päiväkotiin :)! Viisi päivää kesti tuo 40 asteen kuume ja vielä sunnuntai-iltana mittari heilui 40.2 asteessa. Mutta kuinka ollakkaan, maanantaina aamulämpö oli normaali 36.8. Eikä sen koommin noussut. Vielä valittelee masuansa, joten olen tehnyt diagnoosin (itseoppinut lääkäri ;) Adeno-viruksesta, jota on nyt ihan mahdottomasti liikenteessä. En ole juurikaan ehtinyt blogeilemaan, sillä aloitin viikonloppuna ponchon kutomisen Kaitaliinan ohjeilla. Joka syksy hurahdan jollain tasolla kutomiseen, mutta yleensä mun projektit tuppaa jäämään pahasti kesken :D

Havahduin eilen, että parin viikon päästähän on Halloween! Viime vuonna tähän aikaan meillä oli jo ensimmäiset kurpitsalyhdyt koverrettu ja kurpitsat päässeet mädäntymään. Pitääkin käydä kaupassa katsomassa, josko siellä olisi isoja kurpitsoja saatavilla.

Juhlitaanko teillä Halloweenia?

Meillä ei juurikaan; viime vuonna olimme ala-asteella järjestetyissä Halloween -juhlissa, mutta kotia emme sisältä koristele. Toissa vuonna käytin kurpitsan sisälmykset kurpitsapiirakkaa, joka onkin yksi niistä herkuista, joita jäin Kanadasta kaipaamaan.
Viime vuoden pikkunoidat :)

Ai niin, teille jotka jäivät odottelemaan Lilian huoneen ennen-jälkeen kuvia; projekti ei ole vielä alkanut. Teimme veljeni kanssa diilin, että lähdemme joku viikonloppu perheen kera evakkoon ja veljeni tulee vaimonsa kanssa maalaamaan molempien tyttöjen huoneiden seinät sekä lattiat. Toivottavasti jo ennen joulua :)


Piristystä päivääsi (täällä on ollut niin kertakaikkisen synkkää, että oksat pois. Onneksi nyt alkaa aurinko pilkottaa...)!