tiistai 26. lokakuuta 2010

Ennen ja jälkeen kuvia meiltä kotoa :)

Moikkamoi!

Sairaus (melkein) selätetty :)

Löysin sattumalta kuvia asunnostamme (takkahuoneestamme) ennen kuin muutimme nykyiseen asuntoomme (eli alla oleva kuva on siis otettu asuntoesittelyssä). Valitettavasti kuvia ennen remonttia omilla kalusteillamme en löytänyt, joten tämä saa nyt kelvata. Ainakin tässä näkyy takka, josta en pitänyt lainkaan. Ja tummunut paneelikatto. Jota inhosin ylikaiken. Erikoisuutta tavoitteleva lattia, joka ei sopinut meidän sisustukseen ei sitten pätkääkään. Boordista puhumattakaan. Puusälekaihtimista pidin joskus muinoin, mutta ne keräsivät niin hirmuisen määrän pölyä, että saivat aika pian muuttomme jälkeen lähteä.


Seinät maalasimme ennen muuttoamme, mutta vuosi sitten tehdyssä täystuhorempassa maalautimme ne vielä uudelleen toisella sävyllä. Takkahuone siis näyttää nyt tältä:

Tuoli oikealla ja ikkunasta heijastuva lamppu ovat siis tippuneet pois sisustuksesta ajan saatossa. Tästä kuvasta näkyy hyvin se, miten valkoinen katto saa koko huoneen tuntumaan raikkaammalta.
Lasisten pariovien tilalla oli ennen tunkkainen vanha peruspeiliovi.
Kamalan värinen kuva (kiitos telkkarissa pyörineen "vihreän" ohjelman), mutta tästä näkymä takkahuoneesta pois päin.
Takkahuone siis tehtiin vuosi sitten ja se valmistui 23.12. klo 18:00. Sanomattakin selvää, että joulusiivouksen kanssa tuli hiukan hoppu :) 

Kaksi vuotta sitten juuri ennen joulua teimme keittiön. Tässä ennen-jälkeen kuvat:

Tämän jälkeen keittiöön vielä vaihdettu lattialaatta. Ks. alla olevat kuvat.
Viime kevättalvella kyllästyimme tummuneisiin eteisen ja keittiön lattialaattojen saumoihin. Lisäksi kellertävä tapetti eteisessä kaipasi muutosta. Tässä ennen ja jälkeen kuvia:

Ennen
Ennen

Lattialaataksi olisin halunnut aivan kiiltävän valkoisen 60 x 60 laatan, mutta kun menee laattakauppaan (meidän tapauksessamme hyvin varusteltu ja palveleva Vehoniemen Laatta) kahta päivää ennen remontin alkua, ei voi vaatia saavansa juuri sitä mitä haluaa ;) Mutta laatta on siis murrettu valkoinen, mutta joissain kuvissa on muuntautunut beigeksi (aikas muuten hyvä tuotekehitys tuossa...väriä vaihtava laatta, uh?)

Tuo pystypalkki kuvan keskellä sekä rappusten kaiteiden päällä olevat "laudat" olivat aiemmin pyökinväriset, mutta ne maalasin jo heti alkuvaiheessa valkoiseksi.

Joten eiköhän olisi jo aika uudelle remontille? Heh, kertokaahan se miehelleni ;) Koska meillä on ollut nyt tapana (no, kahtena vuonna ainakin...sehän on jo vakiintunut käytäntö :) elää pari kuukautta ennen joulua remontin keskellä niin miksei tänä vuonnakin? Olohuonetta saisi tulla maalaamaan, laittamaan makkarin ja olkkarin välisen seinän kondikseen (lasipariovet yms.) ja samalla lattiaan oh + mh uusi parketti. Ja mähän puolustelen tätä sillä, että meillä ei ole juurikaan tänä vuonna käytetty kotitalousvähennyksiä, joten mätkyjä ensi vuonna odotellessa ;)7 kommenttia:

 1. Teilla on niin kaunista!!!
  Kiva nahda naita ennen ja jalkeen-kuvia...
  Mita tykkaat tuosta valkoisesta laatasta keittiossa?Eiko siina nay lika helposti?
  Siskoni on aivan kyllastynyt pesemaan keittion lattiaa joka paiva,joten etsii nyt uuteen kotiin jotain vahan tummempaa laattaa.
  Taalla ei kyllakaan ole tapana kenenkaan ottaa kenkia jalasta sisalle tultaessa...

  VastaaPoista
 2. Hienoja muutoksia olette saaneet aikaiseksi. Todella ihanalta näyttää.

  VastaaPoista
 3. Upeita muutoksia! Teillä on tosi kivan näköistä:)

  VastaaPoista
 4. Ihana nähdä ennen ja jälkeen kuvat!Kylläpä olette tehneet upeaa jälkeä!<3 Todella kaunista ja niin tyylikästä!Sinulla on silmää kauneudelle! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Ihanaiset :)!

  Lisay: kiitos ja oikeastaan kiva itsellekin koota jonnekin näitä ennen jälkeen kuvia. Voi sitten aikojen kuluttua niitä katsella. Onhan tuo valkoinen laatta oikeasti näin syksyn kurakeleillä aika hankala; varsinkin kun lapset tulevat sisään kumppareilla hakemaan eteisen lipastosta tumppuja tms. Muutenkin muruset yms näkyy helposti pöydän vieressä. Joten rikkalapio ja -harja on kovassa käytössä :) Vielä en ole kuitenkaan tuskastunut siivoilemaan :)!

  Johanna: kiitos paljon :) Vielä kun joku tekisi sellaisen muutoksen, että tuo hirveä takkahuonetta rumentava telkkari taiottaisiin puolta pienemmäksi ;)

  Soile: kiitos, kuten myös teillä. En olekaan ehtinyt kommentoida, mutta hyvältä näyttää viimeaikaisetkin muutoksesi!

  Sarppa: voi kiitos :) Ja kuten Soilellekin mainitsin, niin sama teillä. En ehtinyt sinunkaan muutosta kommentoimaan mutta erittäin ihanalta ja kotoisalta näyttää!

  VastaaPoista
 6. Olipa hyvä postaus, kiitos! Kylläpä teidän takkahuone on ollutkin "hiukan" erinäköinen;-)

  ja keittiö, siis tulipa siitä upea. Tästä sen näkee kun ajan kanssa huolella ja rakkaudella remontoi niin jälki on upeaa.

  Mukavaa loppuviikkoa, oletteko parantuneet jo koko porukka?

  VastaaPoista
 7. Aamunkukka: kiitos ja ole hyvä :) Ja vielä anteeksi, kun en ole sullekaan ehtinyt kommentoimaan. Ihania kenkiä oli menneessä postauksessasi pikkuisille prinsessoillekin :)

  Kiitos, ollaan parannuttu (kopkop) vihdosta viimein :)!
  Kivaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista

Kaunein kiitos kommenteistanne !